use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rode wijn risotto met gegrilde paprika's

Rode wijn risotto met gegrilde paprika's

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 l water
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 blokje Knorr Finesse mediterane bouillon
  • 1 rode ui gesnipperd
  • zwarte peper
  • 2 paprika's
  • 1 kopje risottorijst
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels tijm fijngehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 kopjes rode wijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de ui en look glazig in de Solo.
  2. Doe de tijm en de rijst erbij en laat even meestoven.
  3. Zet het vuur laag. Schenk 1 kopje rode wijn bij de rijst en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen.
  4. Los het bouillonblokje in het water op en
  5. voeg beetje per beetje de helft van de bouillon erbij en blijf altijd roeren tot alle vocht is opgenomen.
  6. Daarna het tweede kopje rode wijn en dan de rest van de bouillon eronder roeren tot de rijst beetgaar is maar toch smeuïg blijft.
  7. Breng op smaak met zwarte peper en geraspte parmezaan.
  8. Serveer met de gegrilde paprika's

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.