voorgerecht
Oosterse soep van wortelen en kikkererwten
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 400 g kikkererwten uit blik
- 1 ui
- 1 soeplepel Solo vloeibaar
- 1 koffielepel curry
- 20 g gedroogde rozijnen
- 600 g wortelen
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 klein boeketje verse koriander
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
- Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
- Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel margarine, 3/4 van de kikkererwten, de curry en 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten toe.
- Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
- Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn).
- Dien de soep op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.
