voorgerecht
Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 12 dagverse sint-jakobsschelpen met het oranje koraal
- zout
- 50 g Solo
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 tomaten
- 0.5 courgette
- 1 koffielepel dragon
- 4 takjes basilicum
- zwarte peper
- Schrob de schelpen goed schoon want die worden nadien gebruikt bij het serveren.
- Ontvel de tomaten, ontdoe ze van het zaad en snij het vlees in reepjes.
- Snij de courgette in blokjes en kook ze 5 minuten.
- Smelt de helft van de Solo in een pan en voeg de tomaten, de blokjes courgette en de dragon toe.
- Laat 10 minuten smoren.
- Voeg de balsamicoazijn toe en wat zout en zwarte peper naar smaak.
- Scheur de basilicum in sliertjes en roer door de ratatouille.
- Haal van het vuur en houd warm.
- Verhit de andere helft van de Solo in een koekenpan, laat goed heet worden en bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 minuten.
- Bestrooi met peper en zout.
- Leg op elk bord een schelp. Schep er wat ratatouille in en leg het schelpdiervlees erop. Lekker met verse pasta.
