use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille

Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 dagverse sint-jakobsschelpen met het oranje koraal
  • zout
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 tomaten
  • 0.5 courgette
  • 1 koffielepel dragon
  • 4 takjes basilicum
  • zwarte peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schrob de schelpen goed schoon want die worden nadien gebruikt bij het serveren.
  2. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van het zaad en snij het vlees in reepjes.
  3. Snij de courgette in blokjes en kook ze 5 minuten.
  4. Smelt de helft van de Solo in een pan en voeg de tomaten, de blokjes courgette en de dragon toe.
  5. Laat 10 minuten smoren.
  6. Voeg de balsamicoazijn toe en wat zout en zwarte peper naar smaak.
  7. Scheur de basilicum in sliertjes en roer door de ratatouille.
  8. Haal van het vuur en houd warm.
  9. Verhit de andere helft van de Solo in een koekenpan, laat goed heet worden en bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 minuten.
  10. Bestrooi met peper en zout.
  11. Leg op elk bord een schelp. Schep er wat ratatouille in en leg het schelpdiervlees erop. Lekker met verse pasta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.