use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van geitekaas , langoustines en st jacobsvruchten

Salade van geitekaas , langoustines en st jacobsvruchten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 grote verse langoustines
  • peper en zout
  • 8 grote sint-jakobsoesters
  • 2 sjalotten
  • 1 glas cognac
  • 1 glas witte wijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 250 g geitekaas
  • 4 porties verse kruiden salade
  • 8 filodeegvierkantjes (4x4)
  • solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pel de langoustines en zet het vlees koel weg
Bereiding
  1. Voor de vinaigrette: stoof de langoustinekoppen en -poten aan in Solo. Plet het geheel met een houten lepel zodat de aroma's goed vrij komen, stoof de gesneden sjalotjes mee. Flambeer met cognac en blus met witte wijn. Kook in voor de helft en passeer door een fijne zeef. Laat afkoelen. Voeg na afkoelen de mayonaise toe.
  2. Voor de filodeegjes: verwarm de oven voor op 200°C. Snijd in vierkantjes van 4 op 4 en vet in met een beetje Solo. Plaats op ovenplaat met boterpapier of silicoonmatje en kleur goudbruin gedurende ongeveer 2 minuten. Laat afkoelen.
  3. Verdeel de kaas in stukjes .Giet de saus over de salade.
  4. Bak de sint-jakobsoesters kort in de Solo langs beide zijden. Voeg de gepelde langoustinenstaarten toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de kruidensla in een ring met daarop de gehalveerde sint-jakobsoesters (2 stuks per persoon), neem de ringetjes weg en plaats er een vierkantje filodeeg .
  6. Schik er enkele blokjes kaas op . Schik daarop twee gebakken langoustinenstaarten, een tweede filodeegje en werk af met een beetje sla. Versier het bord met een lepel vinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.