use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zoute lusjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zoute lusjes

Zoute lusjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 120 g bloem
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 snuifjes zout
  • 2 snuifjes zwarte peper
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 100 g Solo
  • 50 g geraspte Edamkaas
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem in een kom, voeg de Parmezaanse kaas, het zout en de pepers toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Snij de Solo in kleine klontjes, doe ze in de kom en kneed het deeg zachtjes met de vingertoppen.
  3. Voeg de Edamkaas en de eierdooiers toe.
  4. Kneed het deeg en meng er lepel per lepel de melk onder totdat er een stevig en glad deeg ontstaat.
  5. Bestrooi het werkblad met wat bloem en snij daarop het deeg in 20 stukjes.
  6. Rol elk stukje uit tot een fijn worstje van 20 cm lang, en maak daarvan losse knopen.
  7. Bedek een ovenplaat met vetvrij papier en schik daarop de 20 knoopjes.
  8. Bak ze 15 à 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.