Recept 45**** (3 stemmen)

Witloofroomsoep met garnalen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 6 personen
  2. 500 gr. witloof , 100 gr. Noordzeegarnalen , 4 eetlepels bloem (afgestreken) , 2 witte selderstengels , 1 ui , 1 ½ liter kippenbouillon , 1 dl room , 1 eierdooier , 2 eetlepels boter , 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie.
  3. Bereiding: Ongeveer 40 minuten.
  4. Laat de garnalen gedurende 30 minuten ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog.
  5. Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan . Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe . Laat 10 minuten zachtjes stoven . Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer om . Giet er , al roerend , de kippenbouillon bij . Laat 20 minuten zachtjes koken .
  6. Mix de witloofsoep heel fijn . Doe er de ontdooide garnalen bij en laat nog 1 minuut doorwarmen . In een soepterrine klopt u de eieren los , samen met de room en de fijngesnipperde peterselie . Giet er de soep bij en meng goed dooreen .
  7. Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood .

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Theoke_1 op 22 december 2009 om 00u34

fatastisch is blijkbaar de nieuwe spelling uit het groene boekje. Waar je vandaan komt weet ik niet maar alvast smakelijk eten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie