voorgerecht
Soepje van venkel met bieslook, grijze garnalen en croûtons van volkorenbrood
Mmm, de subtiele anijssmaak van deze venkelsoep met grijze garnalen is overheerlijk! Niet alledaags, maar eens je ze geproefd hebt, smaakt het naar meer!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 venkel
- 1 ui
- 4 eetlepels Solo light
- 1 l groentebouillon
- 2 sneden volkorenbrood
- 75 gr grijze garnalen
- 2 eetlepels fijn gesnipperde bieslook
- Snij de venkel en de ui in blokjes. Stoof ze in 2 eetlepels gesmolten Solo aan en giet er de bouillon bij.
- Laat de soep 10 minuten goed doorkoken, mix glad met een staafmixer of keukenmachine en giet door een zeef.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- Snij het brood in blokjes en ze bak in een pan met 2 eetlepels Solo krokant.
