voorgerecht
Tomatengroentesoep met tarwe en garnalen
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g voorgekookte tarwe
- 1 wortel
- 2 dl Solo Vloeibaar
- 1 l water
- 2 blokjes Knorr Finesse vis bouillon
- 8 grote garnalen
- 400 g tomaten
- 300 g courgette in blokjes gesneden
- 1 ui
- zout en peper
- Snij de ui en wortel in stukjes en laat ze uitzweten in de helft van de Solo.
- Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, overgiet met water en voeg de bouillonblokjes toe.
- Laat dit 20 minuten zacht pruttelen en mix de soep nadien glad met een staafmixer.
- Kook de tarwe in een ruime hoeveelheid kokend water.
- Bak de courgetteblokjes in Solo en strooi er wat zeezout over.
- Bak de grote garnalen in de resterende Solo op een heet vuur en breng ze op smaak met zout en peper.
- Giet de tomatensoep in diepe borden en schik de courgette, tarwe en garnalen naast elkaar in de soep.
