tiramisu van speculaas

Met speculaas geef je een echte Italiaanse tiramisu een origineel en superlekker Belgisch kantje. In deze versie zit geen amaretto, dus ideaal als je kids aan tafel hebt!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. klop de eidooier op met de suiker tot een dikke witte creme Roer er de mascarpone door Verwarm 2 el van de room en los daar de gelatine op ( gelatine eerst in koud water weken en goedd uitpersen ) Doe bij de rest van de room en roer dit door de mascarponemengsel. Leg in een vorm de speculoos overgiet met een beetje koffie en laat even in de koekjes trekken Schep de helft van de mascarpone op de koekjes en strijk het plat Doop speculoosjes in de koffieen leg op de mascarpone Schep de tweede helft van de mascarpone der boven open strijk glad Laat enkele uren in de koelkast opstijven Bestrooi de tiramisu met deels cacaopoeder en deels poedersuiker.

Tip

Extra luchtige tiramisu maken? Spatel dan voorzichtig het opgeklopte eiwit van één ei door de mascarpone.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 29 november 2010 om 18u07

Dat kan inderdaad wel helpen voor een mooi steviger resultaat.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?