use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche met geitenkaas en venkel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche met geitenkaas, venkel en wortels

Quiche met geitenkaas en venkel

Wat smaakt deze quiche met geitenkaas en venkel heerlijk fris! Zalig na een lange werkdag, of wanneer je bezoek over de vloer krijgt.

In deze lekkere quiche met geitenkaas verwerken we venkelknol, wortels en kervel. De heerlijke anijs-achtige smaak van de venkel en de kervel combineren goed met de zoete smaak van de wortels en de geitenkaas. De graanmosterd geeft een lekkere twist aan dit quiche recept.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 rol kruimeldeeg (koelvak) à 230 g
  • 1 venkelknol
  • 1 handvol verse kervelbladeren
  • 1 bussel jonge wortels
  • 4 eieren
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • 1 el graanmosterd
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 150 g zachte verse geitenkaas
  • Extra nodig: Quichevorm en bakbonen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Leg het kruimeldeeg in een quichevorm. Bekleed het deeg met bakpapier en doe er bakbonen in. Bak deze 10 tot 15 minuten. Verwijder de bakbonen met het bakpapier.
  2. Maak de venkel schoon en snijd de knol in stukjes. Hak de kervel fijn. Maak de wortels schoon.
  3. Klop de eieren los met de Solo Crèmefine Cuisine en mosterd en kruid met peper en zout. Schenk in het deeg en verdeel er de venkelstukjes en kervel over.
  4. Snijd de geitenkaas overlangs door en leg de plakken op de vulling. Verdeel de worteltjes erover. Bak de quiche met geitenkaas ca. 35-40 minuten in de oven (of volg de bakinstructies op de verpakking).
Het loof van de wortels kun je heel goed verwerken in een pesto gemaakt van amandelen, dragon, Parmezaanse kaas en olijfolie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.