feestelijk
Courgette pannenkoekjes met salsa van kerstomaten
Dit lekkere courgette pannenkoekjes recept is eenvoudig te bereiden en staat in een half uurtje op tafel. Deze courgette pannenkoekjes met tomatensalsa recept van vrolijk gekleurde kerstomaten zien er mooi uit en smaken erg lekker op een zomerse dag. neem ze ook eens mee naar een picknick. Een heerlijk gerecht voor groot en klein.
Courgette pannenkoekjes recept en courgettepannenkoekjes maken. Met dit courgette recept is dat heel eenvoudig. Met een lekkere tomatensalsa gemaakt van kleurige kerstomaten.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 1 courgette
- 225 g zelfrijzende bloem
- 200 ml karnemelk
- 75 ml koud water
- 3 eieren
- 100 g buche geitenkaas
- 1 bosuitje
- 3 takjes verse oregano
- 3 takjes verse bieslook
- versgemalen peper
- grof zeezout
- 50 g Solo margarine
Voor de salsa:
- 250 g gemengde kerstomaten
- 1 teen knoflook
- 1 bosuitje
- 1 tl limoensap
- 0.5 el olijfolie extra vierge
- versgemalen peper
- Maak de salsa: Was de kerstomaten zorgvuldig en snijd in stukjes. Pers het teentje knoflook. Snipper het bosuitje. Meng met het limoensap en de olijfolie en werk af met vers gemalen peper.
- Maak de pannenkoekjes: Was de courgette zorgvuldig en rasp fijn. Zeef de bloem en klop met de karnemelk, water en losgeklopte eieren tot een glad beslag. Verkruimel de geitenkaas en schep door het beslag. Snipper het bosuitje en de oregano en bieslook fijn en voeg toe. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat het beslag even rusten.
- Verhit Solo margarine in een koekenpan en bak ronde courgette pannenkoekjes. Serveer met de salsa.
