use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sint-jakobsschelpen in een jasje van spek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sint-jakobsschelpen in een jasje van spek

Sint-jakobsschelpen in een jasje van spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 plakjes gerookt spek
  • 2 eetlepels Solo
  • houten cocktailprikkers
  • 12 dagverse sint-jacobsschelpen
  • verse zwarte peper
  • 1 citroen
  • verse bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het vet van het spek en snij de plakjes in de lengte doormidden.
  2. Wikkel het spek rond de zijkant van elke sint-jakobsnoot. Zet vast met een kleine houten prikker en kruid met zwarte peper.
  3. Verhit de Solo in een koekenpan.
  4. Bak de noten op het spek, rondom, maximaal 4 minuten op hoog vuur.
  5. Serveer met partjes citroen. Gebruik de bieslooksprietjes als garnering.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.