Kreeft met kaas en mosterd

6 (6)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water
  2. Kook de kreeften in de bouillon.
  3. Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lijdt de kreeft minder.
  4. Haal de kreeften na 5-6 minuten uit de bouillon en dompel ze direct in koud water om het gaarproces te stoppen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snijd de kreeften in twee, maak de poten los en kraak open met behulp van een dik mes.
  7. Verwijder de maag die zich in het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.
  8. Plaats de halve kreeften op een ovenplaat, wrijf in met mosterd en leg er kaas op .
  9. Schuif onder de grill en dien onmiddelijk op

Tip

Dien op met een kaassaus en gekookte rijst.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 14u02

Met dit gerecht zullen je eindejaarsfeesten zeker geslaagd zijn! Slim om vooraf al enkele receptideetje te bewaren!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?