kip op indische wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. snipper de ui en stoof glazig in een klont boter op een zacht vuur (best kookpot met kleefbodem gebruiken).
  2. snij de kip in blokjes, voeg toe aan de ui, kruiden met peper, zout en curry (hoeveelheid naar keuze) en laat lichtjes bruin bakken op een iets hoger vuur.
  3. bestrooien met de bloem en kort laten mee bakken op een laag vuur maar goed blijven roeren zodat het niet aanbakt (kan redelijk snel gaan).
  4. blussen met witte wijn en bodem mooi los wrijven zodat alle aanbaksels los komen en beetje laten inkoken samen met de kippenbouillon
  5. room bijvoegen en verder laten inkoken. terwijl de appeltjes schillen en in blokjes snijden alsook de banaan in grovere stukken (2-3cm)
  6. voeg het fruit toe aan het geheel en laat nog een 20-tal minuten zachtjes verder koken onder regelmatig roeren (bakt vrij snel aan indien bodem niet mooi geblust werd bij stap 4)
  7. serveren met kroketjes of rijst en smullen maar

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?