Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Curry van scampi

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
Indisch
recipe image Curry van scampi
  • 2 korianderwortels
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 4 koffielepel groene kerriepasta
  • 20 scampi gepeld
  • 2 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepel ongezoete, gecondenseerde melk
  • 1 pakje bosuitjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takken bleekselderij
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 ui
  • 1 koffielepel(s) kerrie poeder
  • 1 koffielepel(s) kurkuma (poeder)
  • 1 pakje verse koriander
  1. Plet de knoflook met de korianderwortels fijn in een vijzel.
  2. Verhit de Solo Vloeibaar in de wok en roerbak er de groene kerriepasta, de geplette knoflook en korianderwortels in gedurende ongeveer 3 minuten, tot alle aroma's vrijkomen.
  3. Doe er het kerrie- en kurkumapoeder bij, samen met de kokosmelk en breng aan de kook.
  4. Voeg nadien de suiker, de vissaus en de melk toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Meng de bosuitjes onder de bereiding, samen met de ui, de scampi's en de bleekselderij en laat nog gedurende 30 seconden zachtjes sudderen.
  6. Schep de inhoud van de wok op een schotel, lepel er de saus over en bestrooi met verse blaadjes koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.