Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kip (kipfilets)
- 3 dl melk
- muskaatnoot
-
50 g Solo
- zout en peper
- 1 kg aardappel (bloemige aardappelen)
- 2 eetlepels Bertolli extra Vergine
- 2 blikjes cola light
- 2 eetlepels fijne suiker
- 1.5 dl bruine fond
- scheutje limoensap
Bereidingswijze
- Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe.
- Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn.
- Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
- Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen.
- Kruid naar smaak met muskaat, peper en zout.
- Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Champoun op 19 mei 2014 om 00u56
Zeer smakelijk en makkelijk om klaar te maken. Zeker een aanrader om eens te proberen!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?