Kip met cola

2 (2)
30 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe.
  2. Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn.
  3. Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
  4. Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen.
  5. Kruid naar smaak met muskaat, peper en zout.
  6. Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).

Tip

Oorspronkelijk wordt colasaus gemaakt op basis van colasiroop, maar die is zeer moeilijk verkrijgbaar. Wie de siroop toch vindt, kan de saus maken met 4 el colasiroop en 2 el bruine fond.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Champoun op 18 mei 2014 om 22u56

Zeer smakelijk en makkelijk om klaar te maken. Zeker een aanrader om eens te proberen!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?