use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met cola
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met cola

Kip met cola

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kip (kipfilets)
  • 3 dl melk
  • muskaatnoot
  • 50 g Solo
  • zout en peper
  • 1 kg aardappel (bloemige aardappelen)
  • 2 eetlepels Bertolli extra Vergine
  • 2 blikjes cola light
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 1.5 dl bruine fond
  • scheutje limoensap

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe.
  2. Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn.
  3. Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
  4. Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen.
  5. Kruid naar smaak met muskaat, peper en zout.
  6. Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.