use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mosselspiesjes met aardappelsalade

Barbecue mosselspiesjes met courgette en aardappelsalade

Recept zelf bbqspiesje maken van paprika en mosselen. Mosselspiesje, paprikaspiesjes en zelf aardappelsalade maken met prei. Barbecuegerecht.

Heerlijk BBQ-spiesjes, mosselspiesjes en paprikaspiesjes, met courgette en een prei en aardappelsalade. Dit verrukkelijke barbecuegerecht maak je eenvoudig en snel en is extra gezond door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 500 g nieuwe aardappels
  • 150 g prei
  • 150 g courgette
  • 2 kleine paprika's (rood en geel)
  • 200 g gekookte gepelde mosselen
  • 1.5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 1 citroen
  • 20 g peterselie
  • 4 el vetvrije yoghurt
  • extra nodig: 4 lange satéstokjes of metalen spiesen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en met een beetje koud water afspoelen en laten afkoelen. Verwarm de grill voor of steek de BBQ aan.
  2. Snijd de prei in zeer smalle ringen en de courgette in 6 niet al te dunne lange plakken. Snijd van de paprika 6 mooie platte rechthoekige stukken en snijd de rest van de paprika’s in kleinere stukjes. Rijg de mosselen met de kleine stukjes paprika ertussen aan 4 spiesen. Bestrijk de spiesjes, de stukken paprika en de plakken courgette met Becel Original.
  3. Was de citroen, rasp de schil fijn en pers de citroen uit. Hak de peterselie fijn. Meng in een grote schaal de yoghurt met de citroenschil, het sap (voeg niet alles in een keer toe maar proef eerst om te weten of de dressing niet te zuur wordt), de peterselie en grof gemalen peper naar smaak. Voeg de prei en de aardappelblokjes toe.
  4. Rooster de stukken paprika en de plakken courgette 7 minuten en de mosselspiesjes ca. 4 minuten op de BBQ of grill. Leg ze op 2 borden, bestrooi eventueel met nog wat peterselie en geef de aardappelsalade erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.