Kerriekoolstamppot

1 (1)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was ondertussen de kool en snijd hem in fijne reepjes. Pel en snipper de ui. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Maak de wortel schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de bacon knapperig in een pan of oven*. Fruit in een wok de ui met het kerriepoeder in een beetje vloeibare margarine. Roerbak vervolgens de kool mee.
  4. Bak in een pan de wortelblokjes in een kneepje vloeibare margarine beetgaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Stamp de aardappelen met de melk en 4 eetlepels vloeibare margarine tot een puree. Breng op smaak met zout en peper, schep de kool en de wortel erdoor en garneer de stamppot met het amandelschaafsel.

Tip

*Baconchips Je kunt bacon ook tot mooie platte knapperige chips roosteren in een hete oven. Leg de baconplakjes tussen vellen bakpapier en zet een tweede bakplaat op de bacon, zodat deze niet kan gaan krullen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?