use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Steak met bloemkool à la Flamande
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Steak met bloemkool à la Flamande

Steak met bloemkool à la Flamande

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 steaks
  • 1 bloemkool
  • 4 eieren
  • 130 g Solo
  • 2 el gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Kook de eieren 8 – 10 minuten.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 3- 4 minuten in gezouten kokend water, (ze zijn het lekkerste als ze juist beetgaar zijn).
  4. Smelt 80 g Solo in een pannetje. Pel de eieren en plet ze fijn. Meng het eierkruim en de gesmolten Solo met de bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit 50 g Solo in een pan, bak de steaks 3 minuten langs beide kanten en kruid met peper en zout. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer bakken. Laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de steaks met de bloemkool en gekookte aardappelen.
Op dezelfde manier bereid als asperges, smaken de bloemkoolroosjes hemels, een waardig alternatief. Eitjes koken: laat ze na het koken schrikken in koud water, zo blijft de dooier mooi geel!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.