lekker eten
Witloof met ham in de oven
Het allerlekkerste witloof recept is toch echt witloof met ham in de oven! Witloof en ham is een echte Belgische klassieker waar iedereen van zal genieten. Serveer met verse aardappelpuree en je zet een feestelijk witloofgerecht op tafel.
Op zoek naar een witloof recept? Maak dan deze klassieke witloof met ham in de oven eens. Dit is echt het allerlekkerste witloof gerecht.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 8 dunne stronkjes witloof
- 3 el Solo Bakken en Braden
- 8 ontvette hamplakken
- 60 g bloem
- 500 ml melk
- 150 g geraspte kaas
- nootmuskaat
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de bittere kern uit de bodem van de witloofstronkjes. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en stoof de stronkjes witloof in 10 minuutjes aan alle kanten aan.
- Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal.
- Maak een roux. Smelt 2 eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Droog al roerend met de garde tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend de koude melk toe en laat op zacht vuur indikken tot een gladde béchamelsaus.
- Voeg ¾ van de geraspte kaas toe aan de béchamelsaus en roer tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Overgiet de witloofrolletjes in de ovenschaal met de saus en bestrooi met de overblijvende geraspte kaas. Gratineer 30 minuten in de oven.
- Heerlijk met verse aardappelpuree.
