use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kerriekoolstamppot
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kerriekoolstamppot

Kerriekoolstamppot

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g kruimige aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 rookworst
  • 75 g bacon
  • 1 savooikool
  • 1 ui
  • 75 g Solo Vloeibaar
  • 1 el kerriepoeder
  • 45 g amandelschaafsel
  • 1 winterwortel
  • 1 dl warme melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was ondertussen de kool en snijd hem in fijne reepjes. Pel en snipper de ui. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Maak de wortel schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de bacon knapperig in een pan of oven*. Fruit in een wok de ui met het kerriepoeder in een beetje vloeibare margarine. Roerbak vervolgens de kool mee.
  4. Bak in een pan de wortelblokjes in een kneepje vloeibare margarine beetgaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Stamp de aardappelen met de melk en 4 eetlepels vloeibare margarine tot een puree. Breng op smaak met zout en peper, schep de kool en de wortel erdoor en garneer de stamppot met het amandelschaafsel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.