use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Steak tagliata met rucola en Parmezaan
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Steak tagliata met rucola en Parmezaan

Steak tagliata met rucola en Parmezaan

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g rundssteak
  • Solo
  • 1 zakje rucola
  • 100 g Parmezaan
  • olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verhit een klont Solo in een braadpan en laat lichtbruin aankleuren.
  3. Leg de steak in de hete pan en bak hem ongeveer 3 minuten aan deze zijde. Kruid met peper en zout en draai om. Bak ook de andere kant 3 minuten en kruid opnieuw. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer bakken.
  4. Haal de steak uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie dichtbij de warmtebron.
  5. Was de rucola en droog hem. Dresseer een handvol op elk bord en kruid met peper, zout en een paar druppels olijfolie.
  6. Snijd de steak in repen van een halve centimeter dik. Leg er per bord 4 à 5 op de rucola.
  7. Werk af met parmezaankrullen die je maakt met behulp van een dunschiller
Geen dunschiller in huis? Geen probleem: je vindt ook gebruiksklare parmezaanschilfers in de kaasfafdeling van je supermarkt

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.