Gevulde tomaten uit de oven

Gehakt, feestelijk? O ja, reken maar! Zet deze populaire ovenschotel met tomaat en gehakt maar eens op je feesttafel: succes gegarandeerd bij groot én klein.

0 (0)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het kapje van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een koffielepel. Laat ze omgekeerd uitlekken op een rooster. Het vruchtvlees kan je eventueel gebruiken voor soep of saus.
  2. Pel en versnipper de sjalot. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg alles bij het gehakt, samen met de geraspte parmezaan, de oregano en een eetlepel Solo Vloeibaar.
  3. Was je handen en meng het gehakt en de andere ingrediënten goed door elkaar. Vul de tomaten met het gehakt en zet het kapje er weer bovenop.
  4. Borstel een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar en schik de tomaten erin. Borstel ook de tomaten in met Solo Vloeibaar en gaar ze 30 minuten in de oven. Serveer eventueel met wilde rijst of een slaatje met olijven.

Tip

Wil je deze tomatenklassieker een extra feestelijke touch geven? Probeer het recept dan zeker eens uit met verfijnd lamsgehakt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?