feestelijk
Echte vol-au-vent
Wil je eens zelf een echte vol-au-vent maken? Met dit recept lukt het altijd. Zo maak je een romige bechamel vol met zacht gegaarde stukjes kip, kleine balletjes gehakt en lekkere groenten. Serveer naar keuze in een warm krokant bladerdeegbakje of met rijst.
Zelf een lekkere home made vol-au-vent maken? Met dit recept lukt het altijd!
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 2 wortelen
- 2 stengels groene selder
- 1 ui
- 1 kruidnagel
- 1 hele kip (soepkip)
- 2 laurierblaadjes
- 2 blokjes Knorr Bouillon Kip of Knorr Bio Bouillon Kip
- 3 takjes peterselie
- 300 g gekruid rund en varkensgehakt
- 4 el Solo Vloeibaar
- 50 g bloem
- 500 ml volle melk
- 125 g witte champignons, in plakjes
- nootmuskaat
- citroensap
- 3 el gehakte peterselie
- Schraap de wortelen en snijd ze met de selder in stukken. Pel de ui en prik er de kruidnagel op.
- Doe de kip in een pot en voeg koud water toe tot de kip net onderstaat. Doe de laurierblaadjes, de 2 bouillonblokjes Knorr Original Kip, de groenten en de takjes peterselie erbij. Breng aan de kook en laat dan 40 minuten op zacht vuurtje garen, net onder het kookpunt. Schep regelmatig het schuim van de soep met een schuimspaan. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
- Haal de kip uit de bouillon, verwijder het vel en haal het vlees van de beenderen. Trek het vlees in beetklare stukken. Zeef alle groenten uit de bouillon .
- Rol kleine balletjes van het gehakt. Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een braadpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten lichtbruin. Schep de balletjes uit de pan en bak de gesneden champignons in dezelfde pan. Houd apart.
- Verhit de rest van de Solo Vloeibaar in een kookpan, voeg de bloem toe en roer met de garde tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg er al roerend de koude volle melk aan toe. Voeg tot slot 500 ml bouillon toe en laat alles op zacht vuur al roerend tot een dikke, gladde saus indikken. Kruid met peper en nootmuskaat. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap toe.
- Doe de stukken kip, de gehaktballetjes en de champignons bij de saus. Laat alles samen nog een kwartiertje opwarmen op een zacht vuurtje. Werk af met gehakte peterselie.
- Serveer in bladerdeeggebakjes uit de oven of gewoon zo, met verse frietjes erbij.
