use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde tomaten uit de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

Gehakt, feestelijk? O ja, reken maar! Zet deze populaire ovenschotel met tomaat en gehakt maar eens op je feesttafel: succes gegarandeerd bij groot én klein.

Gehakt, feestelijk? O ja, reken maar! Zet deze populaire ovenschotel met tomaat en gehakt maar eens op je feesttafel: succes gegarandeerd bij groot én klein.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g gemengd gehakt
  • 8 kleine tot middelgrote tomaten
  • 1 sjalot
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g Gruyère
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl verse tijmblaadjes
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het kapje van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een koffielepel. Laat ze omgekeerd uitlekken op een rooster. Het vruchtvlees kan je eventueel gebruiken voor soep of saus.
  2. Pel en versnipper de sjalot. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg alles bij het gehakt, samen met de geraspte parmezaan, de oregano en een eetlepel Solo Vloeibaar.
  3. Was je handen en meng het gehakt en de andere ingrediënten goed door elkaar. Vul de tomaten met het gehakt en zet het kapje er weer bovenop.
  4. Borstel een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar en schik de tomaten erin. Borstel ook de tomaten in met Solo Vloeibaar en gaar ze 30 minuten in de oven. Serveer eventueel met wilde rijst of een slaatje met olijven.
Wil je deze tomatenklassieker een extra feestelijke touch geven? Probeer het recept dan zeker eens uit met verfijnd lamsgehakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.