use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Halloumi burger
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Halloumi burger

Halloumi burger

Lekker halloumi burger recept met erwtenpuree maken? Met dit vegetarische burger recept zet je in 20 minuten een smakelijk burger met halloumi op tafel.

Met dit halloumi burger recept maak je eenvoudig en snel een heerlijke en verrassende burger zonder vlees. Halloumi is een Cypriotische geitenkaas die je door de stevige structuur goed kunt bakken. Een ideale kaas om deze bijzondere burger mee te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 120 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes verse munt
  • 30 g Solo margarine
  • 1 rode paprika
  • 200 g halloumi
  • 4 (meergranen) broodjes
  • 100 g verse spinazie
  • extra nodig: blender, grillpan (optioneel)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de erwtjes 3 - 4 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender.
  2. Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe de knoflook, de munt en 10 g van de Solo margarine samen met de erwtjes in de blender. Pureer het geheel en breng de puree op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de paprika in lange repen. Verhit een klontje Solo margarine in een braadpan en bak de paprika tot ze zacht is. Snijd de halloumi in plakken van 2 centimeter en bak elke kant 2 minuten in een grillpan met Solo margarine tot de halloumi goudbruin is.
  4. Halveer de broodjes en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg het broodje met de erwtenpuree, de verse spinazie, paprika en enkele plakjes halloumi. Serveer de halloumi burger direct.
De spinazie in deze halloumi burger kun je ook vervangen door jonge bladsla of rucola.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.