use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crumble met courgetten en uien

Crumble met courgetten en uien

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 90 g maïzena maïsbloem
  • 50 g Solo
  • 90 g amandelen in poedervorm
  • 60 g geraspte parmesaan
  • 5 courgetten
  • 5 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
  2. Meng de MAÏZENA maïsbloem, de Solo, de amandelen en de parmesaan.
  3. Voeg peper en zout toe.
  4. Kneed met de vingertoppen om brokkeldeeg te verkrijgen.
  5. Zet even opzij.
  6. Snij de courgetten in schijfjes.
  7. Dompel ze enkele seconden in een kookpot met kokend water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
  8. Snij 5 uien in schijfjes en hak het teentje knoflook fijn.
  9. Laat alles even goudbruin bakken in de pan en voeg de tijm en de rozemarijn en peper en zout toe.
  10. Voeg de courgetten toe. Laat alles 5 minuten bakken en giet de bereiding in een gratineerschotel.
  11. Bedek de bereiding met crumbledeeg.
  12. Zet op halve hoogte in de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken op 210°C (stand 7) tot de buitenkant mooi goudbruin is.
Doe de crumble in kleine coupes en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.