voorgerecht
Courgettetaart met Comté-kaas
Wedden dat deze courgettaart snel vaste kost zal worden bij jullie thuis? Supersimpel klaar te maken én een gerecht om volop van te genieten.
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 1.2 kg courgettes
- 50 g Solo
- 1 bosje tuinkruiden
- 200 g fruitige Comté, geraspt
- 1 pak kruimeldeeg
- 2 eieren
- 2 dl room
- peper, zout
- nootmuskaat
- Spoel de courgettes zonder ze te schillen, snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
- Hak de courgettes in plakjes van 1 cm.
- Smelt de Solo in een pan, leg er de plakjes courgette in samen met de tuinkruiden en kruid met peper en zout.
- Braad met deksel op een middelmatig vuur zonder te bruinen.
- Roer dikwijls en haal het deksel weg als de courgettes gaar zijn.
- Laat verder braden tot het vocht helemaal verdampt is.
- Voeg 100 g Comté toe, roer en laat alles afkoelen.
- Leg het deeg in een taartvorm en schik er de plakjes courgette op.
- Strooi daarover de overblijvende Comté.
- Klop de eieren op en meng ze met de room.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet dit mengsel zachtjes over de courgettes en bak de taart 10 minuten in een hete oven van 240 °C.
- Laat nog ongeveer 20 minuten gaarbakken in een matig hete oven van 200 °C.
- Serveer lauw, met een salade.
