voorgerecht
Pompoensoufflé
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g Solo
- Solo voor de vormpjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl melk
- zout
- peper
- muskaatnoot
- 3 eieren
- 2 uien
- 300 g pompoen vlees
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- Laat de ui in de Solo stoven en voeg er het pompoenvlees bij.
- Dek af en laat op een zacht vuur garen.
- Mix glad en voeg de melk en de bloem toe.
- Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
- Laat indikken tot een gladde saus.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stevig op.
- Roer de dooiers bij de pompoenbereiding en breng deze verder op smaak met de kaas.
- Spatel er de eiwitten voorzichtig onder.
- Smeer 4 vormpjes in met Solo en verdeel er de bereiding over.
- Schuif ze gedurende 25 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.
