voorgerecht
Crumble met courgetten en uien
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 90 g maïzena maïsbloem
- 50 g Solo
- 90 g amandelen in poedervorm
- 60 g geraspte parmesaan
- 5 courgetten
- 5 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7).
- Meng de MAÏZENA maïsbloem, de Solo, de amandelen en de parmesaan.
- Voeg peper en zout toe.
- Kneed met de vingertoppen om brokkeldeeg te verkrijgen.
- Zet even opzij.
- Snij de courgetten in schijfjes.
- Dompel ze enkele seconden in een kookpot met kokend water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
- Snij 5 uien in schijfjes en hak het teentje knoflook fijn.
- Laat alles even goudbruin bakken in de pan en voeg de tijm en de rozemarijn en peper en zout toe.
- Voeg de courgetten toe. Laat alles 5 minuten bakken en giet de bereiding in een gratineerschotel.
- Bedek de bereiding met crumbledeeg.
- Zet op halve hoogte in de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken op 210°C (stand 7) tot de buitenkant mooi goudbruin is.
