Courgettetaart met Comté-kaas

16 (16)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de courgettes zonder ze te schillen, snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes.
  2. Hak de courgettes in plakjes van 1 cm.
  3. Smelt de Solo in een pan, leg er de plakjes courgette in samen met de tuinkruiden en kruid met peper en zout.
  4. Braad met deksel op een middelmatig vuur zonder te bruinen.
  5. Roer dikwijls en haal het deksel weg als de courgettes gaar zijn.
  6. Laat verder braden tot het vocht helemaal verdampt is.
  7. Voeg 100 g Comté toe, roer en laat alles afkoelen.
  8. Leg het deeg in een taartvorm en schik er de plakjes courgette op.
  9. Strooi daarover de overblijvende Comté.
  10. Klop de eieren op en meng ze met de room.
  11. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Giet dit mengsel zachtjes over de courgettes en bak de taart 10 minuten in een hete oven van 240 °C.
  13. Laat nog ongeveer 20 minuten gaarbakken in een matig hete oven van 200 °C.
  14. Serveer lauw, met een salade.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door mieke 0626 op 10 augustus 2010 om 10u56

Heel lekker ik ga het ook eens maken als aperitiefhapje.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?