Ingrediënten voor 4 personen
- 8 cannellonipijpjes
- 250 g ricotta
- 2 eierdooiers
- 100 g bloem
- 1 teentje knoflook
- 5 cl olijfolie ‘extra vierge’
- 250 g spinazie
- 250 g rucola
- 1 potje basilicum
- 1 busseltje platte peterselie
- 120 g geraspte parmezaan
- 2 el paneermeel
- grof zeezout
- peper van de molen
Bereidingswijze
- Kook de cannelloni in ruim kokend gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Verfris en laat ze uitlekken op een vochtige handdoek.
- Meng de ricotta met de eierdooiers, bloem, olijfolie en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
- Was en droog de groene kruiden (spinazie, rucola, peterselie en basilicum) en stoof ze kort aan in olijfolie, roer ze om met een vork waarop je het lookteentje hebt geprikt.
- Pers de groene kruiden uit om het overtollige vocht te verwijderen en hak ze fijn, meng ze vervolgens onder de ricottakaas en vul hiermee de canneloni.
- Schik de cannelonis in een ingeoliede schaal. Meng de parmezaan en het paneermeel en bestrooi hiermee de canneloni. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180° tot ze mooi kleuren.
- Serveer meteen met wat sla en bijvoorbeeld een vinaigrette van ‘extra vierge’-olijfolie en balsamico.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 30 juli 2010 om 21u28
Je kan bijvoorbeeld 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamico mengen en verder op smaak brengen met vers gemalen peper. Smakelijk !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?