Recept 55***** (3 stemmen)

Canneloni van groene kruiden met ricotta en parmezaankorstje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de cannelloni in ruim kokend gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Verfris en laat ze uitlekken op een vochtige handdoek.
  2. Meng de ricotta met de eierdooiers, bloem, olijfolie en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  3. Was en droog de groene kruiden (spinazie, rucola, peterselie en basilicum) en stoof ze kort aan in olijfolie, roer ze om met een vork waarop je het lookteentje hebt geprikt.
  4. Pers de groene kruiden uit om het overtollige vocht te verwijderen en hak ze fijn, meng ze vervolgens onder de ricottakaas en vul hiermee de canneloni.
  5. Schik de cannelonis in een ingeoliede schaal. Meng de parmezaan en het paneermeel en bestrooi hiermee de canneloni. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180° tot ze mooi kleuren.
  6. Serveer meteen met wat sla en bijvoorbeeld een vinaigrette van ‘extra vierge’-olijfolie en balsamico.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 30 juli 2010 om 17u28

Je kan bijvoorbeeld 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamico mengen en verder op smaak brengen met vers gemalen peper. Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie