Recept 55***** (1 stem)

Burger van rode biet en bulgur met halloumi

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur zoals aangewezen op het pakje. Ik deed dit door de ongekookte bulgur in een hittebestendige kom te doen en er 100 ml kokend water over te gieten. Voeg er het bouillonblokje aan toe. Laat 20 minuten staan, roer en laat afkoelen.
  2. Doe ondertussen de rode biet en de ui in de blender en mix tot een glad geheel. Voeg de bulgur en peper en zout toe en mix tot een relatief glad mengsel. Doe het mengsel in een kom, voeg er de bloem aan toe en meng. Als je het mengsel nog wat te nat vindt, voeg dan nog wat bloem toe. Als je nog wat tijd hebt, kan je het mengsel een tijdje in de koelkast zetten zodat het wat stijver wordt.
  3. Maak vier burgers met het mengsel. Je zal zien dat ze er echt mooi uitzien. Wrijf ze in met een beetje bloem. Verhit olijfolie of zonnebloemolie in een pan en bak de burgers. Snijd de rode ui in ringen en voeg deze toe aan de pan. Korst de burgers kort aan en zet dan het vuur wat lager zodat ze vanbinnen warm kunnen worden, zonder de buitenkant te verbranden.
  4. Tijdens het bakken van de burgers, verhit je een grillpan totdat hij erg heet is en zet je het broodje even in de oven om het krokant te maken. Snijd de pijpajuin en de radijzen in schijfjes. Snijd de haloumi in schijfjes en grill ze.
  5. Haal het broodje uit de oven en snijd in twee. Spuit wat BBQ-honing saus op beide helften. Leg de warme burger op de bodem van het broodje. Leg er de haloumi op, gevolgd door de rode ui, de radijzen, de rucola en de pijpajuin. Kruid eventueel met wat peper of rode pepervlokken en zet de bovenkant van het broodje erop.

Bron: http://www.ascookedbyginger.com

Tip

Je kan natuurlijk ook een andere dipsaus kiezen als je dat wilt. Iets met yoghurt, of ketchup, of iets mosterdachtig. Do your thing!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?