Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
koken voor kinderen

Bento box voor de kleintjes

Maak eens een echte bento box voor de kleintjes. Met een lekkere sandwich met ei in stervorm, zelfgebakken bananenbrood en een smoothie vol vitamientjes geef je je kinderen een feestelijke en gezonde lunch mee naar school.

Sandwich gebakken ei, bananenbrood en een vruchtensmoothie maken. Met zo'n lunch maak je elk kind blij. Maak deze lekker gevulde bento box voor de kleintjes, ze zullen er van smullen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd7 min
  • Voorbereiding35 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties2 porties
gemiddeld
oven
bakken
hoofdgerecht
recipe image Bento box voor de kleintjes
  • 4 sneetjes brood
  • 1 el Solo margarine
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • versgemalen peper
  • zeezout
Voor de champignons met een rood hoedje:
  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 1 tl mayonaise
Voor het bananenbrood:
  • 125 g Solo margarine
  • 4 rijpe bananen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 220 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 3 druppels amandelextract
  • 175 g chocoladedruppels
Voor de roze smoothie:
  • 200 g rode vruchten (aardbei, framboos, aalbes)
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 50 ml amandelmelk
  • 50 ml magere yoghurt naturel
  • honing naar smaak
  1. Maak de omeletsterretjes: Steek met vormpjes sterretjes uit het brood. Verhit de Solo in een koekenpan. Klop het ei los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak een omelet en steek er (een) sterretje(s) uit.
  2. Maak de champignon met rode hoedje: Kook het ei hard en laat het schrikken in koud water. Pel en halveer het. Maak een hoedje van een halve tomaat en zet er spikkeltjes op van mayonaise.
  3. Maak het bananenbrood: Verwarm de oven voor op 160° C. Bekleed een bakvorm voor brood met bakpapier. Laat de Solo smelten en afkoelen. Prak de bananen met een vork. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng er de suiker door. Klop de eieren los met het amandelextract en meng samen met de Solo door de bloem. Voeg de chocoladedruppels toe, meng opnieuw en schep het beslag in de broodvorm. Bak 60-75 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin is. Laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Maak de smoothie: Blend alle ingrediënten tot een gladde, roze smoothie.
Laat je kind nu al kennismaken met verse tuinkruiden – een omeletje met wat bieslook, peterselie of oregano is nóg lekkerder. Het bananenbrood kun je in eventueel invriezen. Snijd er sneetjes van en laat ze los van elkaar bevriezen. Zo kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid uit de vriezer nemen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.