use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bento box voor de kleintjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bento box voor de kleintjes

Bento box voor de kleintjes

Sandwich gebakken ei, bananenbrood en een vruchtensmoothie maken. Met zo'n lunch maak je elk kind blij. Maak deze lekker gevulde bento box voor de kleintjes, ze zullen er van smullen!

Maak eens een echte bento box voor de kleintjes. Met een lekkere sandwich met ei in stervorm, zelfgebakken bananenbrood en een smoothie vol vitamientjes geef je je kinderen een feestelijke en gezonde lunch mee naar school.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 55 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 sneetjes brood
  • 1 el Solo margarine
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • versgemalen peper
  • zeezout
Voor de champignons met een rood hoedje:
  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 1 tl mayonaise
Voor het bananenbrood:
  • 125 g Solo margarine
  • 4 rijpe bananen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 220 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 3 druppels amandelextract
  • 175 g chocoladedruppels
Voor de roze smoothie:
  • 200 g rode vruchten (aardbei, framboos, aalbes)
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 50 ml amandelmelk
  • 50 ml magere yoghurt naturel
  • honing naar smaak

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de omeletsterretjes: Steek met vormpjes sterretjes uit het brood. Verhit de Solo in een koekenpan. Klop het ei los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak een omelet en steek er (een) sterretje(s) uit.
  2. Maak de champignon met rode hoedje: Kook het ei hard en laat het schrikken in koud water. Pel en halveer het. Maak een hoedje van een halve tomaat en zet er spikkeltjes op van mayonaise.
  3. Maak het bananenbrood: Verwarm de oven voor op 160° C. Bekleed een bakvorm voor brood met bakpapier. Laat de Solo smelten en afkoelen. Prak de bananen met een vork. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng er de suiker door. Klop de eieren los met het amandelextract en meng samen met de Solo door de bloem. Voeg de chocoladedruppels toe, meng opnieuw en schep het beslag in de broodvorm. Bak 60-75 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin is. Laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Maak de smoothie: Blend alle ingrediënten tot een gladde, roze smoothie.
Laat je kind nu al kennismaken met verse tuinkruiden – een omeletje met wat bieslook, peterselie of oregano is nóg lekkerder. Het bananenbrood kun je in eventueel invriezen. Snijd er sneetjes van en laat ze los van elkaar bevriezen. Zo kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid uit de vriezer nemen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.