Bloemkoolroomsoep met spek

22 (22)
45 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met Solo Vloeibaar en een snuifje zout.
  2. Giet er dan de melk op en breng aan de kook.
  3. Doe de bloemkoolroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze licht sputterend sudderen gedurende 25 tot 30 minuten, tot ze goed gekookt zijn.
  4. Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, piment poeder en Solo Crèmefine Cuisine.
  5. Op het moment van het opdienen leg je de sneetjes pancetta of bacon op een taartschotel en laat ze ongeveer 2 minuten roosteren onder de ovengrill, tot ze knapperig zijn.
  6. Ondertussen verwarm je de velouté op een zacht vuurtje en giet je hem in zes mooie koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, alsook de geroosterde plakjes pancetta, en versier met enkele toefjes verse kervel.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door lutbar op 03 mei 2016 om 10u13

wat bedoel je met piment poeder ?

Gepost door Solo op 11 mei 2016 om 11u22

Hey Lutbar, piment poeder is een kruid. Je kan het gewoon in de supermarkt kopen :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?