voorgerecht
Witlofsoep met kastanjes
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 stronkjes witlof
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Solo
- 1 kleine aardappel
- 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
- zout en peper
- 200 g voorgekookte kastanjes
- 1 dl light room
- Snij 3 witlofstronken in grove stukken.
- Doe hetzelfde met de ui en knoflook. Stoof kort aan in 1,5 eetlepel Solo tot de groenten glazig zijn.
- Voeg de bouillonblokjes , 1 liter water en de aardappel toe en laat 20 minuten koken op zacht vuur. Mix alles met de staafmixer en zeef het.
- Breng op smaak met zout en peper. Snij de laatste witlofstronk in fijne stukjes en bak die ‘al dente' in de resterende Solo.
- Voeg de kastanjes bij de soep en garneer elk bord met de witlofjulienne en een lepel room.
