Bladerdeeghapje met gehakt en spinazie

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 pakje Bladerdeeg(diepvries)
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr Spinazie
  • 1 potje Ricotta
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 eigeel
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Bladerdeegblaadjes open leggen op een handdoek,wat bloem overstrooien en toeleggen met een handdoek.Als je grote flapjes wil mag je de vierkantjes houden zoals je wil en gaat het sneller.Wil je kleinere zoals op de foto,vierkantje een beetje uitrollen en in 2 snijden.
  2. Dit wel doen als ze al wat ontdooid zijn.
  3. Oven voorverwarmen op 180° à 200°.
  4. Ondertussen je gehakt bakken,peper&zout.
  5. In een andere kom in een beetje boter de spinazie bakken(mag ook diepvries zijn),peper& zout en bouillenblokje erbij doen.Als de spinazie goed gesmolten is de ricotta erdoor roeren en daarna het rul gebakken gehakt bijdoen.
  6. Op elk vierkantje een hoopje spinazie mengsel doen,toe vouwen en met eigeel toeplakken.
  7. Zeker 15 min in de oven laten bakken.
  8. Ik heb ze ook al op voorhand klaar gemaakt en als de gasten er waren gewoon wat opwarmen in een pan zonder vloeistof met deksel erop.
  9. Kindjes zijn er gek op!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Hinion op 23 oktober 2011 om 17u38

Neen hoor,nooit voorgehad. Als je er teveel over hebt,mag je ze in de diepvries doen(wel al gebakken) en gewoon wat opwarmen in de pan (zonder vloeistof).

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?