use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette

Bladerdeegjes met grijze garnalen en courgette

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g bladerdeeg
  • 2 kleine courgettes
  • 1 koffielepel Solo Light Vloeibaar
  • 300 g gepelde grijze garnalen
  • 1 ei
  • 1 eigeel om het deeg in te smeren
  • 1 eetlepel light room
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Warm de oven voor op 180°
Bereiding
  1. Verdeel het deeg in 12 rechthoekjes en schik ze op een stuk bakpapier. Prik ze met een vork goed in en smeer ze in met de los geklopte dooier. Bak ze ongeveer 8 minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn .
  2. Was en snijd ondertussen de courgettes in blokjes .
  3. Bak ze in de Solo Light aan, dek af en laat 10 minuten stoven tot ze gaar zijn .
  4. Klop de light room met het ei los en voeg er dan de garnalen, muskaatnoot peper en zout en de lauwe courgette blokjes bij. Laat op zacht uur lichtjes indikken.
  5. Leg op ieder bord een gebakken bladerdeeg stukje en werk in laagjes af met de garnalen bereiding.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.