use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hapje van bladerdeeg met Haspengouwse peer en Brugge Blomme
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hapje van bladerdeeg met Haspengouwse peer en Brugge Blomme

Hapje van bladerdeeg met Haspengouwse peer en Brugge Blomme

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 pak bladerdeeg
  • Solo
  • 1 stukje Brugse Blomme
  • 2 peren
  • vloeibare honing
  • walnoten
  • takjes verse tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg open en snijd het in gelijke rechthoeken. Leg ze op de bakplaat en bak het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de peren in de lengte overlangs, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en stoof de peer erin aan. Snijd de kaas in plakjes en leg steeds een plakje kaas afgewisseld met een plakje gestoofde peer op het bladerdeeg.
  4. Zet terug in de oven tot de kaas is gesmolten. Werk af met wat vloeibare honing en bestrooi met wat verse tijmblaadjes en gehakte walnoten.
Tip: Karameliseer de noten eventueel in een pan met wat honing voor wat extra ‘crunch’.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.