use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokantje van Sint-Jacobsnoot met crème van artisjok en lauwe sinaasappelolie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokantje van Sint-Jacobsnoot met crème van artisjok en lauwe sinaasappelolie

Krokantje van Sint-Jacobsnoot met crème van artisjok en lauwe sinaasappelolie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 12 Sint-Jacobsnootjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 artisjokken
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 4 el olijfolie
  • 1 pompelmoes
  • 2 citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 4 takjes bladpeterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Reinig (indien nodig) de Sint-Jacobsnootjes. Verwijder hiervoor het koraal (het oranje gedeelte) en eventuele vliesjes en onzuiverheden, tot je alleen het nootje overhoudt (het witte gedeelte). Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Breng een kookpot met 2 liter gezouten water aan de kook. Snijd de twee citroenen in partjes en voeg ze toe aan het kookwater. Breek de steel van de artisjokken en snijd met een scherp mes de helft van de bladeren weg. Leg de artisjokken met de kop naar beneden in het kokende water en leg er een bord bovenop, zodat ze onder blijven. Kook ze in 45 minuten gaar.
  4. Pers de sinaasappels en de pompelmoes. Doe het sap in een steelpannetje en laat het tot 3/4 van het volume inkoken. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en laat afkoelen tot kampertemperatuur.
  5. Haal de artisjokbodems met een schuimspaan uit het kookvocht en verfris ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verwijder de resterende bladeren en het hooi van de artisjokbodems en schraap het vruchtvlees met een lepel in een maatbeker. Voeg twee eetlepels olijfolie toe, kruid met peper en zout en mix met de staafmixer tot een gladde crème.
  6. Snijd 4 rechthoekjes van ongeveer 10 bij 5 centimeter uit het bladerdeeg, prik ze een paar keer in met een vork en leg ze op bakpapier in de voorverwarmde oven. Bak ze krokant in een tiental minuutjes.
  7. Verhit een antikleefpan en voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe. Kruid de Sint-Jacobsnootjes met peper en zout en bak ze 15 seconden aan elke kant in de hete Solo.
  8. Leg op elk bord een krokantje van bladerdeeg en schik er 3 Sint-Jacobsnootjes bovenop. Werk het bord af met een streepje artisjokcrème, een koffielepeltje van de lauwe sinaasappelolie en een takje bladpeterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.