Recept 45**** (6 stemmen)

Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aardappel gerechten

tijd
80 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
  2. Laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Smeer een ovenschotel van 23 cm in met 25 g Solo .
  5. Strooi de helft van de broodkruimin de schotel en schud het overtollige kruim eruit.
  6. Pureer de hete aardappelen en meng er de warme melk en 50 g Solo door.
  7. Klop de eieren goed op en voeg ze aan het mengsel toe.
  8. Meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de helft van het aardappelmengsel in de soufflévorm.
  10. Druk het tegen de zijkanten naar boven.
  11. Schik er de blokjes emmentaler en mozzarella in en bedek met de rest van het aardappelmengsel.
  12. Strijk de rest van de Solo over de oppervlakte van de soufflé.
  13. Strooi er het broodkruim over.
  14. Zet de soufflé in de warme oven en bak gedurende 20 minuten.
  15. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog tien minuten.
  16. Verwarm ondertussen de groene pesto in een pannetje.
Tip

Haal de soufflé voorzichtig uit de vorm, serveer met de pesto en eventueel wat notensla (rucola) of een ander kruidig slamengsel. Uitstekend als voorgerecht of als bijgerecht met salade.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Treibeltje op 04 november 2014 om 14u08

Goed voor deze periode van het jaar , bijgerecht.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?