hoofdgerecht
Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g Solo Vloeibaar
- 25 g Solo
- 1.5 dl warme melk
- 75 g vers geraspte Parmezaan
- 2 potjes groene pesto (Bertolli
- peper en zout
- 1.5 kg bloemige aardappelen
- 2 eieren
- 125 g mozzarella
- 50 g broodkruim
- 125 g emmental in kleine blokjes gesneden
- Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
- Laat ze uitlekken en pel ze.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smeer een ovenschotel van 23 cm in met 25 g Solo .
- Strooi de helft van de broodkruimin de schotel en schud het overtollige kruim eruit.
- Pureer de hete aardappelen en meng er de warme melk en 50 g Solo door.
- Klop de eieren goed op en voeg ze aan het mengsel toe.
- Meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de helft van het aardappelmengsel in de soufflévorm.
- Druk het tegen de zijkanten naar boven.
- Schik er de blokjes emmentaler en mozzarella in en bedek met de rest van het aardappelmengsel.
- Strijk de rest van de Solo over de oppervlakte van de soufflé.
- Strooi er het broodkruim over.
- Zet de soufflé in de warme oven en bak gedurende 20 minuten.
- Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog tien minuten.
- Verwarm ondertussen de groene pesto in een pannetje.
