use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto

Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 25 g Solo
  • 1.5 dl warme melk
  • 75 g vers geraspte Parmezaan
  • 2 potjes groene pesto (Bertolli
  • peper en zout
  • 1.5 kg bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 125 g mozzarella
  • 50 g broodkruim
  • 125 g emmental in kleine blokjes gesneden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
  2. Laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Smeer een ovenschotel van 23 cm in met 25 g Solo .
  5. Strooi de helft van de broodkruimin de schotel en schud het overtollige kruim eruit.
  6. Pureer de hete aardappelen en meng er de warme melk en 50 g Solo door.
  7. Klop de eieren goed op en voeg ze aan het mengsel toe.
  8. Meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de helft van het aardappelmengsel in de soufflévorm.
  10. Druk het tegen de zijkanten naar boven.
  11. Schik er de blokjes emmentaler en mozzarella in en bedek met de rest van het aardappelmengsel.
  12. Strijk de rest van de Solo over de oppervlakte van de soufflé.
  13. Strooi er het broodkruim over.
  14. Zet de soufflé in de warme oven en bak gedurende 20 minuten.
  15. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog tien minuten.
  16. Verwarm ondertussen de groene pesto in een pannetje.
Haal de soufflé voorzichtig uit de vorm, serveer met de pesto en eventueel wat notensla (rucola) of een ander kruidig slamengsel. Uitstekend als voorgerecht of als bijgerecht met salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.