hoofdgerecht
Kruidenslaatje met zalig licht sausje
Zin in een lichte lunch, maar weinig tijd? In een kwartiertje prep je dit smakelijke kruidenslaatje met maar een paar heel eenvoudige ingrediënten. Het resultaat: altijd prijs!
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 2 dl kookroom
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels Dijon-mosterd
- 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden
- Zout
- Suiker naar smaak
- 0.5 ijsbergsla
- 50 g rucola
- 0.5 komkommer
- 250 g kerstomaatjes
- 1 paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- peper
- Was de groenten, droog de sla grondig en verdeel de ijsbergsla over de borden .
- Snijd de komkommer in de lengte en in blokjes.
- Snijd de tomaten in vier, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringen.
- Meng de groenten voorzichtig in een grote schaal dooreen en schik ze op de borden.
- Roer de kookroom met de azijn en de mosterd.
- Voeg er de fijngesneden knoflookteentjes met de verse kruiden bij en breng op smaak met zout, peper en suiker.
- Lepel de saus over de borden.
