use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kruidenslaatje met zalig licht sausje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kruidenslaatje met zalig licht sausje

Kruidenslaatje met zalig licht sausje

Zin in een lichte lunch, maar weinig tijd? In een kwartiertje prep je dit smakelijke kruidenslaatje met maar een paar heel eenvoudige ingrediënten. Het resultaat: altijd prijs!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 dl light room
  • 2 eetlepels Balsamico Bianco
  • 2 theelepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden
  • Zout
  • Suiker naar smaak
  • 0.5 ijsbergsla
  • 50 g rucola
  • 0.5 komkommer
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de groenten, droog de sla grondig en verdeel de ijsbergsla over de borden .
  2. Snijd de komkommer in de lengte en in blokjes.
  3. Snijd de tomaten in vier, de paprika in blokjes en de lente-uitjes in ringen.
  4. Meng de groenten voorzichtig in een grote schaal dooreen en schik ze opde borden.
  5. Roer de light room met de azijn en de mosterd.
  6. Voeg er de fijngesneden knoflookteentjes met de verse kruiden bij en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  7. Lepel de saus over de borden.
Lepel het sausje pas over het kruidenslaatje als je het serveert. Zo blijft het lekker knapperig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.