Sta je te popelen om zelf voor het eerst iets te bakken, maar ben je bang om de mist in te gaan? Geen nood, met deze 10 basic baktips overwin je je ovenvrees. The heat is on, op naar je eerste zelfgebakken taart, cake of koekjes!

  1. Kies een eenvoudig recept, lees het aandachtig en maak een lijstje van wat je allemaal nodig hebt.
  2. Koop ingrediënten van goede kwaliteit: fijne bloem, scharreleitjes, vers fruit en Solo Patisserie,... Dat proef je altijd in het eindresultaat.
  3. Verwarm je oven voor op de juiste temperatuur.
  4. Zet alles klaar vóór je begint te bakken. Zo heb je alles binnen handbereik.
  5. Weeg je ingrediδnten nauwkeurig af, zoals ze in het recept vermeld staan. Laat ze indien nodig op kamertemperatuur komen.
  6. Maak je bakmateriaal schoon met heet water en een beetje afwasmiddel (zeker als je het pas hebt gekocht!).
  7. Gebruik je een bakvorm? Vet hem dan in met een laagje Solo en bestuif hem lichtjes met bloem voor je het deeg erin doet. Zo ontvorm je je gebak achteraf met gemak.
  8. Doe de priktest met het satéstokje, het vertelt je alles over de gaarheid van je gebak. Kleeft er geen deeg meer aan de prikker, dan is je gebak klaar!
  9. Laat je gebak 5 à 10 minuutjes in de bakvorm afkoelen. Dat geeft het een stevige, mooi afgelijnde vorm.
  10. Is er toch iets misgelopen en is het resultaat niet zoals je hoopte? Niet opgeven! De volgende keer lukt het je zeker.

Deze 10 tips meteen in de praktijk brengen? Hier vind je een reeks lekker makkelijke bakrecepten.