Artikel ***** (1 stem)

Samen taart bakken

Algemeen kan je een taart omschrijven als een gerecht waarbij een vulling op een basis van deeg wordt gebakken in de oven. Je vindt ze in alle vormen, smaken en kleuren. De vulling van een taart kan zoet of hartig zijn. Fruittaarten, biscuittaarten en slagroomtaarten of quiches, groentetaarten en pizza's: ze hebben allemaal hun fans.

Taart maken is een leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Maar het resultaat opeten is natuurlijk nóg veel leuker. Als je zorgt voor de lekkerste ingrediënten, het juiste keukenmateriaal en duidelijke taart recepten, dan wordt samen taarten bakken een heus feest!

We verzamelden alvast een paar handige tips voor jou om meteen aan de slag te gaan...

Taarten maken: do's en don'ts

Een taart bakken die een verfijnde textuur, uitzicht en smaak heeft, begint bij het mengen van de ingrediënten. Maar het vraagt ook wat begrip van het bakproces, de technieken en het keukengerei.

  1. Ingrediënten als bloem, eieren, vetstof, olie, suiker en gist hebben bepaalde eigenschappen die taarten een bepaalde smaak, uitzicht en textuur geven. Zorg ervoor dat je de karakteristieken van je ingrediënten begrijpt en welk effect ze hebben op het bakresultaat.
  2. Lees altijd eerst het volledige taart recept en maak dat je alles begrijpt, zodat je geen tijd verliest. Bij taart maken is timing belangrijk.
  3. Breng ingrediënten zoals eieren en boter op kamertemperatuur (tenzij anders aangegeven in het recept). Sla het recept erop na: mogelijk moet je beginnen met het mengen van bepaalde ingrediënten, met eieren kloppen of met chocolade te smelten.
    Als je ingrediënten moet mengen die een verschillende temperatuur of consistentie hebben, doe je dat best met de hand. Zo ben je zeker van een goed resultaat.
  4. Kwaliteit is onontbeerlijk. Maak een zwarte woud taart maken altijd met vers, rijp fruit. Een chocolade taart wordt het lekkerst als je chocolade gebruikt van topkwaliteit. Probeer het maar: het resultaat zal er niet om liegen…
  5. Taart versieren? Uiteraard, maar doe het met mate. Taart bakken is geen kwestie van zoveel mogelijke zoete ingrediënten samenvoegen. Een taart decoreren gaat meestal gepaard met een eenvoudig principe: less is more. Een principe dat je zowat voor elk bakrecept kan hanteren.

 

Andere Solo-leden over dit artikel (2)

Gepost door Maria-Toine op 04 november 2021 om 12u26

graag recept

Laad meer reacties