use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bananentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bananentaart

Bananentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • Cake:
  • 1 banaan
  • 120 g Solo Vloeibaar
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • Garnering:
  • 25 g geraspte gedroogde kokos en/of garneersnoepjes naar keuze
  • 150 g zachte roomkaas
  • 50 g suiker
  • 8 g vanillesuiker (1 zakje)
  • Extra:
  • ronde cakevorm 24 cm Ø, ca. 6 cm diepte (ingevet, met bloem bestoven en bodem bedekt met bakpapier)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Pel en prak de banaan. Klop de Solo en de basterdsuiker er met een pollepel of mixer 5-8 minuten door (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost en het mengsel licht van kleur is. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de banaan erdoor.
  3. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  4. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm.
  5. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster, laat de cake uit de vorm glijden en afkoelen.
  6. Rooster de kokos in een droge koekenpan op een matig vuur al roerende lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
  7. Meng de verse roomkaas met een pollepel of mixer met de suiker en de vanillesuiker tot een smeuïge crème.
  8. Bestrijk de cake met de crème en bestrooi met de kokos en/of garneersnoepjes. Snijd de taart in 8-10 punten.
Je kunt de cake ook in een rechthoekige vorm (28 cm) bakken, geef de crème er dan apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.