Artikel ***** (1 stem)

Barbecue groenten

Het traditionele barbecueseizoen is ook een topperiode voor de land- en tuinbouw. Het aanbod aan verse groenten lijkt bijna onuitputtelijk. Het zou dan ook zonde zijn om deze natuurlijke rijkdom aan smaken niet te gebruiken om jouw barbecue naar een nog hoger niveau te tillen.

Varieer met groenten én hun bereidingswijzen

Bij een barbecue bieden groenten heel wat mogelijkheden. Zo creëer je zonder al te veel voorbereiding een gevarieerd palet aan smaken. Daarnaast bieden rauwe groenten een smakelijke en verfrissende afwisseling bij jouw barbecuegerechten. Wil je je groenten helemaal verrassend serveren? Er zijn heel originele manieren waarop je het beste van de groenten en de barbecue laat samensmelten. We geven je graag enkele ideetjes mee:

  • Seizoensgroenten zoals diverse slasoorten, tomaten, courgettes, komkommers, sperzieboontjes, erwtjes, broccoli, artisjok, … zijn stuk voor stuk smaakbommetjes! Gebruik de pure smaken van deze groenten om jezelf en je gasten te verwennen.
  • Gegrilde groenten, salades waar je de zomer in proeft, gegrilde maïskolven, groentebrochettes, ... het zijn eenvoudige manieren om je tafelgasten helemaal in vervoering te brengen.
  • Smakelijke dressings, vinaigrettes en slasausjes vormen de perfecte aanvulling bij overheerlijke groenteschotels. Door deze smaakmakers apart te serveren geef je je gasten ook de keuze om ze naar eigen wens toe te voegen.
  • Groenten zijn niet de enige schatten uit de natuur. Met kruiden uit jouw eigen tuin tover je makkelijk aparte smaakcombinaties op tafel. Gedroogde Provençaalse kruiden zijn perfect om de neuzen van buren te prikkelen, maar geenszins een vervanging voor de verse, zelfgekweekte tegenhangers.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)