Lamsragout maken kan je op veel verschillende manieren. De stukken vlees die je gebruikt en de groenten die je bij het stoofpotje doet, kunnen variëren. Maar de basis voor een lekkere ramsragout blijft steeds dezelfde. Wij geven je enkele tips!

IDEALE LAMSRAGOUT

Een stoofpotje van lamsvlees maken is niet moeilijk en vraagt niet veel werk. Je moet het geheel wel lang genoeg laten sudderen. Hoe langer je het stoofpotje laat garen, hoe meer smaak je vlees vrijgeeft. Wij lijsten even op hoe je de ideale lamsragout maakt:

  • Gebruik een grote stoofpot. Smelt daarin een klontje Solo en bak de blokjes lamsvlees aan. Laat het vlees een aantal minuten dichtschroeien aan elke kant. Draai het lamsvlees regelmatig om.
  • Haal het vlees uit de pan, bak een fijngesnipperde ui glazig in het braadvet van het lamsvlees en voeg het lamsvlees er opnieuw bij.
  • Bestrooi het vlees met een dun laagje bloem. Zorg ervoor dat het vlees helemaal bedekt is. Op die manier krijg je een mooie gebonden saus. Blus het lamsvlees met een donker bier naar keuze.
  • Voeg water toe tot het vlees onder staat. Roer het aanbaksel op de bodem van de stoofpot los en voeg een Knorr-bouillonblokje, wat honing en tomatenpuree toe.
  • Breng alles aan de kook en laat ongeveer anderhalf uur sudderen. Zet geen deksel op de pot en voeg indien nodig wat water toe, zodat het geheel niet aanbrandt.
  • Snij je groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, sperzieboontjes en aardappelen) in grote stukken en voeg ze toe aan het stoofpotje. Als je kiest voor courgette, voeg je die best pas 10 minuten voor het einde toe.
  • Je vlees is gaar als het bijna uit elkaar valt als je erin snijdt.

Met deze tips wordt lamsragout maken kinderspel. Je oogst hiermee ongetwijfeld veel succes bij je tafelgasten!

LAMSRAGOUT: WELK VLEES?

Voor lamsragout kan je zowel het vlees van de bout, de schouder, de nek als de borst van het lam gebruiken. Vraag altijd aan je slager welk soort vlees hij je meegeeft, dat helpt je om de bereidingstijd juist in te schatten. Nekstukken moet je ongeveer drie uur laten garen. Borstvlees is al na twee uur gaar en bout en schouderdelen zijn gaar na anderhalf uur stoven.

Lamsvlees is vrij vet vlees, al hangt het vetgehalte ook af van de gebruikte stukken vlees. Wil je je lamsragout een extra gezonde toets geven, kies dan voor een bereiding met veel groenten!